عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: متاسفانه بخش بزرگی از این مشکل فوق به دلیل عملکرد مجلس شورای اسلامی است. چرا که ما نباید بودجه را غیرواقعی ببنیدم.
کد خبر: ۴۸۴۲۶۷
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۵ 26 August 2017
به گزارش تابناک : اخیرا معاون رئیس جمهور از کسری بودجه قابل توجه دولت در سال جاری خبر داده است. بنا به گفته نوبخت دولت به احتمال قوی با 388 هزار میلیارد کسری مواجه خواهد شد.

البته داستان مشکلات مربوط به عدم تناسب  دخل و خرج دولت ها تازه نیست و همیشه مسبوق به سابقه بوده است. صاحبنظران بر این باورند چند دلیل عمده باعث می شود تا دولت ها با مشکل کسری بودجه دست به گریبان شود. یکی از دلایل اصلی آن ساختارهای نظام بودجه ریزی کشور است که مشکلات عدیده ای دارد و دیگری عدم توجه دولت ها و مجلس به منابع درآمدی دولت ها. کارشناسان می گویند با راهکارهایی می توان چالش همیشگی کسری بودجه را کاهش داد و اولین راه هم این است که دولت کمی صرفه جویی کند .

دو ابزار برای جبران کسری بودجه
در همین رابطه، مهرداد لاهوتی ، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس می گوید، از همان ابتدایی که بودجه سال 96 بسته شد، کاملا واضح بود که با چنین کسری بزرگی روبه رو خواهیم شد.
 وی با اعلام مطلب فوق افزود: متاسفانه بخش بزرگی از این مشکل فوق به دلیل عملکرد مجلس شورای اسلامی است. چرا که ما نباید بودجه را غیرواقعی ببنیدم.

لاهوتی با تاکید بر اینکه منابع درآمدی دولت کاملا مشخص است، توضیح داد:  یکی از منابع اصلی درآمد دولت ها مالیات است و فروش حاصل از بشکه های نفت وعدد مربوط به این دو بخش درآمدزا نیز کاملا واضح و مشخص است .

این نماینده مجلس افزود: با تئجه به این مسئله چه لزومی دارد که ما بودجه را غیر واقعی نشان دهیم و بودجه ای بنویسیم که با واقعیت سازگار نباشد.

وی در تشریح آثار و تبعات این رویه توضیح داد: با توجه به اینکه اصولا دولت نمی تواند از هزینه های جاری خود بکاهد در نتیجه آثار و تبعات این اتفاق در امور مهم کشوری از جمله بحث های عمرانی نمود پیدا می کند.

  لاهوتی با انتقاد از رویه دولت در راهکارهای مسکن برای حل مشکل کسری بودجه گفت: دولت هم امسال و هم سال گذشته و هم امسال  با این مشکل روبه رو بوده و برای جبران کسری بودجه دست به انتشار اسناد خزانه ، اوراق مشارکت و ... زده است اما این کار هم به نوعی بدهکار کردن دولت است. چرا که هر وقت اوراق منتشر می شود  دولت باید قرض کند و سودش را هم پرداخت کند.

وی با هشدار نسبت به تبعات بدهکار شدن دولت اضافه کرد: همین رویه باعث شده دولت 800 هزار میلیارد تومان بدهکار شود و این مبلغ بسیار خطرناک و ممکن است آسیب بزرگی به کشور وارد کند.

لاهوتی دو راه حل را برای رویارویی با چالش کسری بودجه متصور دانست و افزود: راه حل اول این است که دولت تا آنجایی که می تواند در هزینه های جاری خود صرفه جویی کند تا کسری بودجه به حداقل ممکن برسد و به پروژه های مهم و ملی عمرانی ضرر نرسد. چرا که متاسفانه مرسوم شده دولت ها به صورت تمام و کمال بودجه را صرف هزینه های جاری می کنند و از طرف دیگر به راحتی از هزینه های عمرانی می کاهند.

نماینده مردم لنگرود ادامه داد: روش دیگر بحث بهره گیری از ابزار مالیات است که دولت باید به جدیت وارد این بحث شود و آن را پیگیری کند. 




منبع : اکوتیتر 
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
وبگردی
آخرین اخبار