براساس گزارش اخیر بانک جهانی تحت عنوان چشم انداز اقتصاد جهانی که پس از سال نو منتشر شده است، تولید ناخالص داخلی ایران در سال 2019 نسبت به مشابه سال قبل اش 1 نیم درصد افت داشت و انتظار می رود این افت رقم منفی 3/6 دهم درصد را در سال 2020 تجربه کند.
کد خبر: ۷۱۲۶۳۸
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۷:۴۱ 07 February 2019

براساس گزارش اخیر بانک جهانی تحت عنوان چشم انداز اقتصاد جهانی که پس از سال نو منتشر شده است، تولید ناخالص داخلی ایران در سال 2019 نسبت به مشابه سال قبل اش 1 نیم درصد افت داشت و انتظار می رود این افت رقم منفی 3/6 دهم درصد را در سال 2020 تجربه کند.
آخرین پیش بینی های بانک جهانی نشان می دهد که تولید ناخالص داخلی ایران در سال 2019 , 2020 با کاهش رو به رو خواهد شد.

 نواندیش، براساس گزارش اخیر بانک جهانی تحت عنوان چشم انداز اقتصاد جهانی که پس از سال نو میلادی منتشر شده است، تولید ناخالص داخلی ایران در سال 2019 نسبت به مشابه سال قبل اش 1 نیم درصد افت داشت و انتظار می رود این افت رقم منفی 3/6 دهم درصد را در سال 2020 تجربه کند.

برآوردهای سال 2018، 2019 و 2020 نشان می دهد که تولید ناخالص داخلی ایران نسبت به مدت مشابه پارسال به دلایل مختلف از جمله تحریم ها روند کاهشی بگیرد.

تاثیر تحریم های ایالات متحده

عامل اصلی رشد منفی اقتصادی ایران به تحریم های آمریکا علیه جمهوری اسلامی در سال گذشته بر می گردد.دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در روز 8 مه اعلام کرد که کشورش از برجام خارج خواهد شد و مجازات های اقتصادی سنگینی را هم عله ایران اعمال خواهد نمود.

دور اول تجدید تحریم های آمریکا که روز 7 اوت مجددا اعمال شد، خرید دلار آمریکا و فلزات گرانبها را تحت تاثیر قرار داد، اقدامی که بخشی از از یک تلاشی است که تلاش می کند کشور را از سیستم مالی بین المللی حذف کند. دومین مرحله تحریم تحریم ها در بخش نفت و گاز ایران در روز 4 نوامبر اعمال شد.

براساس داده های موجود ایران صادرات خام خود را برای سومین ماه در ماه ژانویه به شدت کاهش داده است؛ زیرا تلاش می کند خریداران جدید را بیابد.رویترز گزارش داد که صادرات نفت خام ایران در ماه نوامبر به کمتر از 1 میلیون بشکه در روز کاهش یافته و دیگر خبری از فروش منظم 2.5 میلیون بشکه در روز قبل از تحریم ها نبست.

ایران گفته است که صادرات آن کاهش نیافته است، چرا که مشتریان جدیدی برای خود یافته است. بخش نفت ایران پس از لغو تحریم های بین المللی علیه جمهوری اسلامی در اوایل سال 2016 ، پیشرو اصلی رشد اقتصادی در ایران بود.

با تحریم مجدد آمریکا علیه تهران و مجبور کردن کشورهای دیگر برای متوقف کردن واردات نفت از ایران، انتظار می رود رشد در این بخش کاهش داشته باشد و بدیهی است که کاهش تولید نفت به عنوان نیروی اصلی رشد اقتصادی ایران، به کاهش شدید رشد کل تولید ناخالص داخلی منجر خواهد شد.


برآورد صندوق بین المللی پول

صندوق بین المللی پول، در آخرین چشم انداز اقتصادی جهان، گفته است که انتظار می رود رشد اقتصاد ایران در سال 2018 و در سال 2019 به دلیل تحریم های آمریکا علیه جمهوری اسلامی روند نزولی بگیرد.

به گزارش صندوق بین المللی پول، چشم انداز سال های 2018-19 برای ایران به شدت کاهش یافته است، که منعکس کننده تاثیر مجدد تحریم های آمریکا است.در حال حاضر پیش بینی می شود اقتصاد ایران در سال 2018 به دلیل کاهش تولید نفت منفی 1.5 درصد و به ویژه در سال 2019 منفی 3.6 درصد رشد منفی را تجربه کند.

رشد در سالهای اخیر

آخرین اطلاعات مربوط به رشد اقتصادی ایران نشان می دهد که در نیمه اول سال مالی فعلی یعنی 21 مارس تا 22 سپتامبر، تولید ناخالص داخلی به میزان 3،738 تریلیون ریال (34.35 میلیارد دلار با نرخ مبادله 108.800 ریال در هر دلار) برای ثبت 0.4٪ رشد در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته را تجربه نموده است.

با توجه به SCI، صرف نظر از سهم بخش نفت از تولید ناخالص داخلی، این رقم در مجموع 2،899 تریلیون ریال (26.64 میلیارد دلار) بود که نشان دهنده رشد 0.3 درصدی در سال گذشته است.

تجزیه و تحلیل تولید ناخالص داخلی برای سه بخش اقتصادی تحت بررسی SCI نشان می دهد که تنها بخش خدمات با رشد 2.3 درصدی مواجه بوده است، در حالی که بخش های کشاورزی و صنعت به ترتیب به میزان 2.5 و 1.2 درصد کاهش یافته اند.

طبق گزارش بانک مرکزی ایران، اقتصاد ایران پس از دو سال رکود در سال مالی 2015-2014 با رشد 3 درصدی مواجه شد که البته طی سال گذشته اقتصاد دوباره 5.8٪ و 1.9٪ به عقب برگشت.

به هر روی در گزارش های اخیر اگرچه برخی شاخص های اقتصاد ایران رشد منفی را نشان می دهد که با توجه به تحریم های سخت آمریکا طبیعی است، اما بسیار بعید است که اقتصاد ایران در خطر فروپاشی قرار داشته باشد و به زودی دوباره روند صعودی پیدا خواهد کرد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار