پرسش اينجاست چرا خون خودروسازان از بخش هاي دیگر تولید ملی رنگين تر شده است؟ اگر طرح اینچنینی می تواند در کنترل بازار تا این اندازه تأثیرگذار باشد و بنا به تأکيد دولت نقدينگي حاصل از آن نیز تورم زا نيست، چرا چرخ بخش هاي ديگر اقتصاد با این روش روغن کاري نمي شود؟
کد خبر: ۱۲۹۲۲۴
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۶ 15 November 2015
حدود یک هفته از اجراي یکی از بندهای بسته خروج از رکود دولت گذشته و در این مدت، خودروسازان با فروش خودروهاي خود، جاني دوباره گرفتند. پرايد که تا یک هفته پیش، کسی حاضر نبود حتی با قیمت پایین تر از کارخانه خریداری کند، موفق به کسب یک رکورد جهانی شد.

به گزارش «تابناک یزد»، در کنار آمارهاي منفي که از اين خودروي پر مشتري منتشر شده، اکنون پرايد به پرفروش ترين ماشين جهان در مدت محدود تبدیل شده که توانسته تنها در چهار روز 20 هزار دستگاه به فروش برساند. بنا بر آمار منتشره از سوی خودروسازان، تا ظهر روز پنجشنبه دو خودروساز بزرگ کشور توانستند 86 هزار خودرو به مردم بفروشند.

و خلاصه آنکه کار و کاسبي این دو خودروساز در روزهای اخیر آنقدر رونق گرفت که نمايندگی های فروش خوروسازی سايپا جمعه هم کرکره‌ شان را پايين نکشیدند. استقبال مردم و خالي شدن 100 هزار خودرويی که ماه ها در انبار خودروسازان خاک مي خورد، نشان از موفقيت دولت براي تحريک بازار داشت.

اما پرسش اينجاست که چرا خون خودروسازان از بخش هاي دیگر تولید ملی رنگين تر شده است؟ اگر طرح اینچنینی می تواند در کنترل بازار تا این اندازه تأثیرگذار باشد و بنا به تأکيد دولت نقدينگي حاصل از آن نیز تورم زا نيست، چرا چرخ بخش هاي ديگر اقتصاد با این روش روغن کاري نمي شود؟

در شرایطی که کشور از عهده وام های کوچکی مانند وام ازدواج عاجز مانده و به دلیل نبود نقدینگی در بانک ها، متقاضیان وام ازدواج برای مبلغ ناچیز باید ماه ها در نوبت دریافت وام قرار گیرند، این اقدام دولت چه توجیهی می تواند داشته باشد؟

بنا بر این گزارش، کارشناسان معتقدند اولويت اقتصاد کشور فقط صنعت خودرو نيست و در کنار این صنعت باید به بخش های دیگر اقتصادی نیز توجه شود. صنعت ساختمان نیز مانند صنعت خودور، صنعت مولد است و از قبل این صنعت چرخ اقتصادی بسیاری از مشاغل وابسته نیز به چرخش درمی آید، اما سال هاست دیگر کسی به آن توجه ندارد و تمام اقداماتی که در این زمینه شده، به شکست انجامیده است.

محمدرضا پور ابراهیمی در گفت و گو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: البته اینکه دولت در یک بخش از صنعت که دچار رکود شده، توانسته گشایشی ایجاد کند خوب است؛ اما به شرط آنکه این اقدام دولت، الگویی در قسمت های دیگر اقتصادی کشور نیز باشد.

عضو شورای پول و اعتبار گفت: تا دیروز دولت اعلام می کرد که قادر نیست برای وام ازدواج اعتبار تأمین کند؛ اما امروز به صورت وسیعی به خودروسازی ها در پرداخت تسهیلات کمک کرد، به نظر می رسد، تناقضی در صحبت های برخی دولتی ها وجود دارد.

این نماینده گفت: امروز برای دولت گشایش در کار خودروسازی ها مهم تر از مشکلات جوانان است، خودرو یک نیاز اولیه نیست، نیازهای مهمتری برای جوانان هست که از مسأله خودرو مهمتر است. امیدواریم دولت با تجربه ای که از فروش خودرو به دست آورد، در صنایع دیگر نیز آن را به کار بندد.

پورابراهیمی گفت: دولت با این ترفند و برای اینکه ثابت کند، تنها به فکر خودروسازها نبوده، بخش مسکن را فعال کند، بخش مسکن کم از صنعت خودرو ندارد و با فعال شدن این بخش بسیاری از صنایع کشور نیز رونق خواهد گرفت. از سوی دیگر، مسکن یک نیاز اولیه برای مردم به شمار می آید.

بنابراین، اگر شرایطی تأمین شود که مسکن نیز مانند خودرو رونق بگیرد، هم بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور رفع می شود و هم بخشی از نیازهای اولیه مردم و جوانان برای تشکیل زندگی مرتفع خواهد شد.


اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۴
با سلام تابناک عزیز چقدر خوشحالم که حرف مردم را به گوش مسئولین رساندی . امیدوارم خداوند اجرتان دهد و کمی هم مسئولین محترم را از خواب غفلت بیدار کند
واقعا اگر دغدغه جوانان رسیدگی شود کلی از معضلات جامعه حل میشود
مسیولبن عزیز به فکر شغل و مسکن و ازدواج جوانان باشید که برای فردا ی کشور جوانی مانده باشد
اعتیاد - فساد- اعتیاد ...
یادمان بماند که اگر مشکلی برای کشور پیش بیاید این جوانان باید قدم جلو بگذارند
عادل
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۴:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۵
این خودرو سازا چندین ساله پول به جیب میزنن اما از من جوان که یه وام 5 میلیونئ تو کشور خودم نمیتونم بگیرم واچبترن ؟ تا کی این رانتخواریها ادامه داره با پول بیت المال.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار