بسته ویژه کشوری تابناک گیلان؛
پایگاه تحلیلی خبری تابناک گیلان از این پس سعی دارد جهت پوشش کامل وقایع مهم روز در کشور، مجموعه ای از مهم ترین اتفاقات 24 ساعت گذشته را در یک بسته خبری به مخاطبان خود عرضه کند که این موارد شامل کلیه موضوعات سیاسی-اجتماعی-فرهنگی-ورزشی و اقتصادی خواهد شد.
کد خبر: ۱۲۱۸۹۱
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۰ 01 November 2015

پایگاه تحلیلی خبری تابناک گیلان از این پس سعی دارد جهت پوشش کامل وقایع مهم روز در کشور، مجموعه ای از مهم ترین اتفاقات 24 ساعت گذشته را در یک بسته خبری به مخاطبان خود عرضه کند که این موارد شامل کلیه موضوعات سیاسی-اجتماعی-فرهنگی-ورزشی و اقتصادی خواهد شد.


«قربانیان منا» دیه ندارند!

در حالی‌که شرکت عامل بیمه زائران در حج، مبلغ "دیه" جان‌باختگان منا را 55 میلیون تومان اعلام کرده، معاون سازمان حج و زیارت با رد عنوان "دیه" برای این مبلغ، آن را صرفا یک "غرامت" و یا "خسارت" دانسته است.

خبرگزاری ایسنا: در حالی‌که شرکت عامل بیمه زائران در حج، مبلغ "دیه" جان‌باختگان منا را 55 میلیون تومان اعلام کرده، معاون سازمان حج و زیارت با رد عنوان "دیه" برای این مبلغ، آن را صرفا یک "غرامت" و یا "خسارت" دانسته است.

برای سال 94 نرخ دیه‌ کامل یک مرد مسلمان در ماه‌های غیر حرام با موافقت قوه قضاییه، 165 میلیون تومان تعیین شد که در ماه‌های حرام نیز یک سوم این مبلغ، به میزان کل نرخ دیه افزوده می‌شود. با این حال طبق آن‌چه بهروز ناظمی مدیر بیمه‌های اشخاص بیمه ایران گفته، «حق دیه جان‌باختگان حادثه منا تا سقف 55 میلیون تومان بوده است که تاکنون علی‌الحساب 25 میلیون تومان آن پرداخت شده است.»

با این حساب نرخ دیه برای ماه حرام ذی‌الحجه در حالی‌که باید 220 تومان محاسبه شود، به یک‌چهارم کاهش داده شده و 55 میلیون تومان درنظر گرفته شده است.

براساس توضیحات ناظمی، قرارداد بیمه‌نامه این شرکت با سازمان حج و زیارت، "اختیاری" بوده که پرداخت این مبلغ دیه بنابر قرارداد مذکور صورت گرفته است.

ناظمی همچنین گفته است: سازمان حج و زیارت در قرارداد با شرکت بیمه ایران حداقلِ بیمه‌نامه را برای حجاج فراهم می‌آورد که آن هم بیمه‌نامه اختیاری است. پس از آن همه حجاج مختارند برای تکمیل این حداقل بیمه از طریق اطلاع‌رسانی‌های انجام شده اقدام کنند. این فرایند چندین سال است که اجرا می‌شود و هزاران نفر از حجاج برای تکمیل حق بیمه‌نامه اختیاری اقدام می‌کنند.

اکنون که شرکت عاملِ بیمه حجاج ایرانی اعلام کرده 25 میلیون تومان از آن دیه را علی‌الحساب پرداخت کرده‌ و البته چند نفری هم از آن قافله بازمانده‌اند، حمید محمدی، معاون سازمان حج و زیارت گفته 50 میلون تومان که برای حادثه‌دیدگان منا در نظر گرفته شده، "دیه" نیست بلکه "خسارت" است.

او به خبرنگار ایسنا توضیح داد: سازمان حج با شرکت عامل بیمه قراردادی دارد که طبق آن اگر زائری در طول حج فوت کرد، 15 میلیون و در صورت وقوع حادثه، 40 میلیون تومان خسارت پرداخت شود که بر این اساس حادثه‌دیدگان منا 55 میلیون تومان خسارت دریافت می‌کنند.

محمدی تاکید کرد: در قرارداد بیمه سازمان حج و زیارت برای زائران، این مبلغ به عنوان خسارت درنظر گرفته شده نه دیه.

اگرچه معاون سازمان حج منکر طرح موضوع دیه برای جان‌باختگان منا شده، اما توضیحات شرکت عامل بیمه در حج که با تاکید از لفظ "دیه" استفاده کرده نشان می‌دهد در بیمه‌نامه اختیاری سازمان حج و زیارت مبلغ دیه به یک‌چهارم نرخ واقعی کاهش یافته، موضوعی که باعث شده برخی وکلای دادگستری و حقوق‌دانان نسبت به آن واکنش نشان دهند و خواستار احقاق حق زائران جان‌باخته در فاجعه منا باشند.

نعمت احمدی، وکیل دادگستری به استناد به شرایط موجود و با اعتقاد بر این‌که خانواده قربانیان و آسیب‌دیدگان فاجعه منا باید علیه سازمان حج و زیارت طرح دعوا کنند، گفته است؛ باید علیه سازمان حج و زیارت دادخواستی را ارایه دهند، زیرا این سازمان به وظایف اولیه خود عمل نکرده و حجاج را به اندازه دیه کامل یک انسان بیمه نکرده است.


 فیلمی که کار دست مجری معروف می دهد ؛ گناه؛ توهین به سرمربی استقلال! 

مجری پرسپولیسی تلویزیون، بعد از گلزنی این تیم در دربی به سرمربی آبی ها توهین کرده است.




به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ امروز نشریه خبرورزشی پرده از این توهین برداشت. این نشریه نوشت علی ضیا که به همراه تنی چند از دوستانش مشغول تماشای دربی بود، پس از گلزنی پرسپولیس، همراه با آنها شعری خوانده که توهین به پرویز مظلومی بوده است.


جزئیات مشاجره ظریف و وزیرخارجه عربستان

آینده سیاسی سوریه، در نشستی به نام وین رقم خورد که در آن، ۵ کشور حامی نظام سیاسی سوریه در مقابل ۱۱ کشور حامی مخالفان آنها قرار گرفتند و برخی نیز گفتند در این بین، بحث اصلی سوریه نیز حضور یا ماندن بشار اسد بود. ایران نیز برای اولین بار در این نشست حاضر بود که همین موضوع نیز دستمایه شایعاتی شد که برخی رسانه های عربی ساختند: ایران پذیرفته اسد تا ۶ ماه آینده برود.

معاون عربی آفریقایی وزیر خارجه در گفتگوی ویژه خبری در باره تمامی این شایعات توضیح داد و ضمن رد این شایعات اعلام کرد که قرار شده است گفتگوهای سوری-سوری با توجه به تشخیص نماینده دبیرکل سازمان ملل که طرف گفتگوهای بشد اسد چه گروه هایی باشد، بدون تعیین سقف زمانی، صورت بگیرد. به بیان دیگر، هیچ توافق و معامله ای بر سر آینده سوریه صورت نگرفته است.
آنچه می خوانید ماحصل گفتگوی مجری تازه کار شبکه دو، علی کربلایی حسینی با حسین امیر عبدالهیان معاون عربی آفریقایی وزیر خارجه در برنامه گفتگوی ویژه خبری بود:

آیا درست است که برخی رسانه های عربی گفتند حضور ایران به معنی پذیرش این است که دولت دمشق تغییر کند؟

در ۵ سال گذشته نشستهای زیادی درباره سوریه برگزار شد ولی به دلیل عدم حضور جمهوری اسلامی ایران هیچ یک نتیجه عملی نداشت. برخی کشورها فکر می کردند با عدم حضور ایران آنچه خود می خواهند را جمع بندی و به نتیجه برسانند. در این نشست جمهوری اسلامی ایران که با اصرار طرفهای مختلفی از نماینده خانم موگرینی نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا تا آقای لاورف، وزیر خارجه روسیه تلاش کردند در این نشست شرکت کنیم. حضور ایران به این معناست که از ابتدا به راهکار سیاسی تاکید داریم و اکنون نیز آماده ایم در این مسیر گام برداریم. برخی گفتند حضور ایران به معنی پذیرش کناره گیری قدرت است که با سواستفاده است. در ساعات اول نیز که در میزگفتگو بودیم این خبر نادرست منتشر شد که ایران پذیرفته اسد ظرف ۶ ماه از قدرت کناره گیری کند. ما معتقدیم هیچ کشوری نباید به جز ملت سوریه درباره سرنوشت سوریه تصمیم گیری کند. علی رغم نارضایتی برخی کشورها این در قطعنامه پایانی به عنوان یک بند قرار گرفت.

چرا طرفهای مقابل به خصوص کشورهایی که حامی مخالفان نظام سیاسی سوریه هستند قبول کردند ایران در این گفتگوها حضور داشته باشد؟

طرفهای مقابل به دنبال این هستند که در میدان نظامی چیزی را که به دست نیاوردند در میز مذاکره به دست بیاورند. این جلسات چالشی، دشوار و پیچیده بود. دوستانی از جمله عراق، عمان، روسیه و لبنان در این جلسه حضور داشتند ولی چالش اصلی متوجه جمهوری اسلامی ایران بود. از این جهت که طرفهای مقابل به دنبال این بودند که از فرصتهای این جلسه برای رسیدن به اهداف حمایت از تروریستهای خود، دست پیدا کنند. از جمله اینکه خودشان درباره آینده سوریه تصمیم بگیرند. این فرصت از آنها گرفته شد و در چهارچوب اصول ما، سوریه و روسیه و در چهارچوب حقوق بین الملل همه افراد و مقاماتی که فهم و درک درستی درباره تحولات دیپلماتیک دارند و راهکاری مبتنی بر حقوق و اراده مردم سوریه ارائه شود، بیانیه روسیه جمع بندی شد.

اظهارات وزیر خارجه عربستان را دقت کنید که درباره خروج اسد و نیروهای ایرانی با ایران اختلاف داریم. پاسخ شما چیست؟

علی رغم اینکه هیات ایرانی تلاش کرد وارد چالش با عربستان نشود، ولی آقای عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان اظهارات بی اساس و توهین آمیزی بروز دادند که با واکنش تند و صریح دکتر ظریف مواجه شدند و تنش گفتمانی در این جلسه شکل گرفت. آقای جبیر با این نیت حضور داشت که از این نشست جدول کوتاه زمانی بندی برای کناره گیری رئیس جمهور سوریه بود و اصلا دنبال مفاهیمی مانند حق مردم سوریه در تعیین سرنوشت خود نبودند و اظهارات نادرستی بیان کردند و دکتر ظریف در زمان رسمی جلسه و در جمع سایر وزرا در مقطعی با بی اعتنایی به این اظهارات جواب دادند و در مقطعی با صراحت یکایک اظهارات ایشان را رد کردند و اقدامات عربستان سعودی درباره برخی از مسایل منطقه را به صراحت مطرح کردند. حضور ایران باعث شد آنچه در چارچوب راهبرد ایران در سوریه دنبال شده، همان اهداف و همان موضوعات مورد توجه قرار گیرد و البته با سختی، دشواری و چانه زنی ۷ ساعته بتوانیم به جمع بندی برسیم که مسایل مهمی مانند ضرورت همزمان توجه به مبارزه با تروریسم و روند انتخابات در سوریه بر مبنای استانداردهای بین الملل و نه مداخلات خارجی و توجه به مسایل آوارگان و انسان دوستان در کنار حفظ استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه مورد گفتگو قرار گیرد.

عربستان نتوانست به خواسته های خود برسد. طرفهای غربی چقدر از بیانیه پایانی راضی بودند؟ آیا ما امتیازاتی دادیم؟

هیچ امتیازی داده نشد. درباره آینده سیاسی سوریه هیچ معامله ای نکردیم. تنها مواضع سیاسی صریح جمهوری اسلامی ایران با صدای بلند مطرح شد و با استدلال و منطق طرح پیشنهادی آمریکا تبدیل به ایده های سیاسی جمهوری اسلامی ایران شد. تبدیل به ادبیاتی شد که در قالب یک بیانیه ۹ بندی صادر شد.

چه چیزی آنها را در این بیانیه راضی کرد؟

همه کشورهای غربی در مقابل ما نبودند. نماینده عالی سیاست خارجی اروپا، وزرای خارجه ایتالیا و آلمان مواضع متوازنی داشتند. شاید تندترین مواضع در اروپا به انگلیس و فرانسه برمیگشت. آمریکایی ها هم دنبال منافع خود بودند. ولی چون بحث حل سیاسی بحران مطرح بود، منطق جمهوری اسلامی ایران نیز مورد توجه قرار گرفت و پس از ۷ ساعت چانه زنی سخت، طرفهای مقابل خلع سلاح شدند که هیچ استدلالی نداشتند. درباره موضوع تعیین حق سرنوشت مردم سوریه مورد رضایت برخی طرفها نبود و برخی وزرای خارجه از جمله وزیر عربستان می گفتند مردم سوریه قادر به تعیین آینده سیاسی خود نیستند. پس چرا باید این کار را کنیم؟ انتخابات خیلی عجیب است. کشورهایی می گویند انتخابات برای سوریه مکانیزم مناسبی نیست و آینده سیاسی سوریه باید در این جلسه تعیین شود و در یک افق ۶ ماهه، کار روشن شود و در یک زمان بندی ۱۸ ماهه پایان روند سیاسی در سوریه باشد. با سماجت اصرار داشتند جدول زمان بندی داشتند که در پایان ۱۸ ماه، آقای اسد از قدرت کناره گیری کند. دکتر ظریف تلاش کردند و مایه گذاشتند و همه تجربه کار بین المللی خود را به کار گرفتند تا بتوانیم در این جلسه با تمام خطوط قرمزی که درباره سوریه، نظام سیاسی سوریه و محور مقاومت وجود دارد از این فرصت برای برداشتن گام به جلو استفاده کنیم.

اهداف روسیه در سوریه چیست؟ چرا با قدرت سخت به میدان آمده و چقدر قابل اعتماد است؟

روسها متحدینی برای خود در منطقه عربی، عراق سابق، لیبی و سوریه فعلی داشتند. وقتی با خودشان حرف می زنیم می گویند آمریکاییها در لیبی سرمان را کلاه گذاشتند و آخرین پایگاه ما سوریه است. به لحاظ راهبردی انگیزه حفظ سوریه را دارند. ثانیا مبارزه با تروریسم و توسعه تحرکات داعش و بازگشت این تیم ها از سوریه به آسیای مرکزی، نگرانی جدی روسهاست. ثالثا جمهوری اسلامی ایران تلاش کرد از ظرفیتهای سوریه برای منافع مشترک ملتها بهره گیری کند. در ۵ سال گذشته بین ما و روسها با نگاه مشترک به منافع طرفینی دنبال شده و روز به روز تقویت شده. امیدواریم این روند تا سرانجام مناسب و یافتن راه حل مناسب و رسیدن به سوریه و منطقه ای عاری از تروریست ادامه یابد.

فلسفه حمایت ما از سوریه چیست که حاضر شدیم بابت آن شهید بدهیم؟

امروز یک جریان تروریستی بین سوریه و عراق تردد دارد. اگر فشار روی نیروهای داعش در سوریه افزایش می یافت سرریز اینها وارد عراق می شد. تا یکی دو سال گذشته نیروهای داعش پشت مرزهای ما در عراق آمدند. یکی از اهداف جمهوری اسلامی ایران، تامین امنیت و منافع ملی است. توجه به مسئله جهان اسلام مورد توجه است ضمن اینکه نگاه ما به محور مقاومت با نگاه راهبردی امنیتی و نگاه به جهان اسلام همواره مورد توجه بوده است.

به صراحت بگوییم این حرف را ماهها پیش ما به روسها زدیم ولی آنها دیر به این نتیجه رسیدند. به دوستانمان در مسکو گفتیم اگر با تروریستها در سوریه، عراق و یمن مبارزه نکنید باید با این تروریستها در متروی مسکو مقابله کنید. اگر دستگاه های امنیتی ما نمی توانستند با این گروه های تروریستی در سوریه مقابله کنند باید در کوچه پسکوچه های تهران با آنها مقابله می کردیم.

به نظر شما آیا داعش هواپیمای روسی را امروز در صحرای سینا زده؟

ما اطلاع دقیقی نداریم. بر اساس اطلاعات ما آنها این امکانات را ندارند که در ارتفاع چند هزار پایی، هواپیمای مسافربری را سرنگون کنند. اگر این سقوط هواپیما دلایل فنی نداشته باشد، علت سقوط را باید در کشورهایی که مخالف اقدام نظامی علیه تروریستها بودند، دنبال کرد.

درباره سوریه همه طرفها اختلاف داشتند. نقاط اشتراک این کشورها کجا بود؟ آیا این بزرگترین اختلاف ماندن یا رفتن اسد است؟

اولا نقطه اتفاق همه این کشورها این بود که بدون حضور جمهوری اسلامی ایران هیچ طرح سیاسی در سوریه پیش نمی رود. سه دستگاه دیدگاه در این مسئله بود. بحث کلیدی موضوع آینده آقای اسد بود. برخی کشورها می گفتند امروز باید بشار اسد برود فردا دیر است. برخی کشورها موضع خنثی داشتند. موضع صریح جهوری اسلامی ایران این بود که در مورد اشخاص این صلاحیت ما نیست صحبت کنیم. درباره آینده سیاسی سوریه نیز ما صلاحیت صحبت نداریم. ما به عنوان کشورهای این میز باید کمک نکنیم به تروریستها. کشورهای ائتلاف ضدداعش گزینشی عمل نکنند و در هماهنگی با ارتش و دولت سوریه برای سرکوب داعش اقدام کنند. ما باید برای شکل گیری گفتگو بین همه طرفهای سوری کمک کنیم. از جمله نمایندگان حکومت و سایر گروه ها به استثنای تروریستها باید در این گفتگوها باشند. کشورها باید روند سیاسی در سوریه را کمک کنند ولی اینکه چه کسی رئیس جمهور می شود، اسد کاندیدا می شود یا رای نمی آورد، به اقشار متنوع مردم سوریه مربوط است. در این جلسه بحث طولانی شد مداخلات خارجی باید در سوریه متوقف شود. اگر بخواهیم بگوییم چه اشتراکاتی بود روی موضوع حضور ایران به عنوان بخش مهمی از راه حل در سوریه و مبارزه با تروریسم اشتراک نظر بود. درباره موضوع مبارزه با تروریست، همه اتفاق نظر دارند ولی غربیها امروز بیش از دیروز نگران بازگشت تروریستها به کشورهای خود هستند.

نمایندگان دولت سوریه با معارضان هفته آینده جلسه ای خواهند داشت. فرق بین تروریست و معارض چیست؟

این متن در بیانیه نیست. در یکی از بندهای بیانیه آمده که نمایندگان حکومت سوریه و معارضه سوریه باید با همدیگر گفتگو کنند از طریق هماهنگی نماینده دبیرکل سازمان ملل. این که چه کسی در مذاکرات سوری-سوریه باشد و چه زمانی باشد به نماینده دبیرکل سازمان ملل واگذار شد. سقف زمانی در بیانیه تعیین نشده. این موضوع پیچیده ای است. وقتی می گویید معارضه، ما معتقدیم یعنی معارضه معتقد به راهکار سیاسی. غربیها می گویند معارضه یعنی مخالف معتدل مسلح. این یعنی به نظر ما همان تروریست. آقای پوتین اخیرا در یکی از سخنرانی هایش به صراحت گفته فرق معارض معتدل مسلح که آمریکاییها از آنها حمایت می کنند و داعش این است که گروه های معارض معتدل مسلح آرامتر سر را می برند که دردش بیشتر است ولی داعش تند می برد. جفتشان دارند قتل عام می کنند. مرز بین معارض معتقد به راهکار سیاسی که به گروه های تروریستی چسبیده این است که نماینده بخش مهمی از جامعه سوریه هستند.

کیسینجر وزیر خارجه اسبق آمریکا گفته داعش به زودی از بین نمی رود. در بند آخر بیانیه درباره آتش بس سراسری بحث شده. تحقق این بند چه زمانی است؟

آتش بس در جلسه دیروز هم مطرح شد که در سوریه آتش بس دست یافتنی است. اگر همین امروز کشورهایی که از تروریستها حمایت می کنند حمایت خود را قطع کنند در کمتر از چند ماه امکان برقراری آتش بس سراسری وجود دارد. ولی متاسفانه بازیگران خارجی که با تروریستها در راستای منافع خودشان بازی کردند امروز نگران بازگشت تروریستها به کشورهای خود هستند. ولی هنوز هم هستند کشورهایی که باور نکردند ضروری است حمایتهای خود را از تروریستها خاتمه بدهند. آتش بس دست یافتنی است و نیازمند ارائه جدی بین المللی برای قطع کمک به تروریستها است. ما سالها تحت سختترین تحریمها بودیم و برای انتقال یک دلار در سیستم بانکی مشکل داشتیم. الان چگونه می شود داعش اکنون نفت عراق و بخشی از سوریه را می فروشد و درآمدهای حاصل از این در سیستم مالی بین المللی گردش دارد در حالی که چندین قطعنامه علیه آنها تصویب شده.

عربستان گفته حملات به یمن در روزهای پایان خود است. ارزیابی شما از آینده این جنگ چیست؟

سعودی ها برای حمله به یمن اشتباه راهبردی داشتند. بنده اخیرا در ریاض با آقای عادل جبیر ملاقاتی داشتم و صراحتا به ایشان گفتم اشتباه کردید به صورت نظامی وارد یمن شدید. خواهید دید که چاره ای جز راهکار سیاسی در یمن نخواهید داشت. غربیها نیز به این جمع بندی رسیدند. سعودی ها گفته بودند در کمتر از ۳ هفته موضوع یمن را حل می کنیم. این ۳ هفته حمایت ۶ ماهه غربیها را به همراه داشت و سکوت کشنده و گسترده ای را در سطح جهان و منطقه دیدیم. ولی مردم، گروه های یمنی و عشایر این کشور نشان دادند که برایشان وحدت و امنیت کشورشان مهم است و به عربستان سعودی نیز اجازه نمی دهند از طریق نظامی داستان را در یمن خاتمه دهد. امروز عربستان از سر استیصال حاضر به حضور در مذاکره است. از ابتدا مشخص بود این ماجراجویی ها کمکی به امنیت عربستان نمی کند. امیدواریم سعودی ها عاقلانه برخورد کنند و بعد از گذشت ۷ ماه به یمنی هاا اجازه بدهند خودشان نسبت به آینده خودشان تصمیم بگیرند. تردیدی نداریم اگر همه یمنی ها نسبت به سرنوشت خودشان مشارکت کنند، نسبت به تامین امنیت منطقه از جمله عربستان نیز حساس خواهند بود.

دلیل تشدید حملات صهیونیست ها به فلسطینیان چیست؟

رفتار اشتباه صهیونیستها و تداوم شهرک سازی و یهودی سازی قدس توسط رژیم نامشروع اسراییل دنبال می شود، ما شاهد انتفاضه سوم در فلسطین هستیم. باور این برای رژیم نامشروع سخت بود ولی به راحتی وارد فاز ۳ انتفاضه شدند که پیامی برای مقاومت در منطقه دارد.


واکنش کامران باقری لنکرانی به «هلو» خوانده شدنش از سوی احمدی نژاد پس از 6 سال

روزنامه شرق در گفت و گویی با کامران باقری‌لنکرانی وزیر بهداشت احمدی‌نژاد نظر او را درباره اینکه رئیس دولت نهم او را «هلو» خطاب مرده بود، پرسید و به نقل از وی نوشت: ایشان صحبتی کردند که من هم همان‌موقع گفتم فکر نکنم از باب تحقیر و تعرض این حرف را زده باشند، ایشان احتمالا برای ابراز علاقه این را گفتند و حالا هم گذشته است.

او در پاسخ به اینکه «آیا شما دلخور شدید؟» گفت: بله، شاید بهتر بود ایشان با تعبیر دیگری محبت خود را نشان می‌دادند. گذشته‌‌ها گذشته و این کلام گفته شده و مربوط به شش سال پیش بوده است.

لنکرانی در پاسخ به اینکه »«شما هیچ‌وقت دلخوری‌تان را به احمدی‌نژاد نگفتید؟» افزود: با توجه به اینکه بعد از این ماجرا من حدود ٣٠ روز وزیر بودم و اعتقادم این بود که در ایام مسئولیت نباید وقت‌مان را صرف حاشیه‌ها کنیم، نه. آخرین باری که ایشان را دیدم، سال ٨٩ بود که رئیس‌جمهور بودند. باز هم به خودم اجازه ندادم وقت ایشان و وقت هیچ مسئول اجرائی دیگری را بگیرم؛ ولی حالا اگر زمانی یک برخورد دوستانه داشته باشیم، شاید با هم صحبت کنیم؛ البته من باید بگویم اشکالی که در کشور وجود دارد این است که گاهی می‌خواهیم با تعابیر تند موضوع را کلا از اذهان پاک کنیم؛ برای نمونه در وقایع اخیر سیاسی یک نفر از سیاسیون گفته بودند فلان گروه مثل برنج دم‌نکشیده است و وقتی ایشان را دیدم گفتم یک نفر هم می‌آید به شما می‌گوید شما مثل ته‌دیگ می‌مانی. خب اینکه مشکل مردم را حل نمی‌کند. اگر ما بخواهیم با این تعابیر و متلک‌گویی دهان طرف مقابل را ببندیم، مشکلی از کشور حل نمی‌شود. الان هم متأسفیم که تندگویی بخشی از ادبیات جاری است و اصلا کار درستی نیست.

اهم سخنان وی از این قرار است:

** آقای دکتر احمدی‌نژاد معتقد بودند در این سه دهه که از انقلاب می‌گذرد یک مطالبه مطرح شده است و آن هم حضور یک وزیر زن است و همه کاندیداهای ریاست‌جمهوری آن را به عنوان وعده انتخاباتی شعار می‌دهند. ایشان هم نظرشان این بود که ما باید این تابو را بشکنیم. چیز عجیبی نیست که ما در جمهوری اسلامی وزیر زن داشته باشیم.

**در بحث معاون‌اول‌شدن آقای رحیم مشایی و بعد از پیامی که رهبری دادند، بخشی از دولت نهم نظرشان این بود که آقای دکتر احمدی‌نژاد باید زودتر این تغییر را انجام دهند و نامه‌ای را هم تهیه کردند. من تنها هم نبودم، بخشی از وزرا و معاونان رئیس‌جمهوری هم بودند که منجر به این شد که آقای دکتر احمدی‌نژاد، آقای مشایی را برداشتند.

**درباره نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری 92 و تعبیر مصباح یزدی درباره لنکرانی مبنی بر اصلح ترین فرد}تعبیری که ایشان در مورد بنده به کار بردند، در مورد بحث نامزدی ریاست‌جمهوری بود و نه در مورد هر موضوعی. آن هم در بین کاندیداهایی که تا آن‌موقع مطرح شده بودند. این توفیق بزرگی است برای بنده که شخصیتی مثل ایشان از بنده تعریف کنند. ولی باید اذعان کنم این یک چک سفیدامضا نبود. ایشان نظرشان را فرمودند و تأکیدشان این بود که بنده در بین آن کاندیداها باید این وظیفه را برعهده بگیرم.

**زمانی که تصمیم گرفتم به‌نفع جلیلی کنار بروم، در صحن شورا هنوز موضوع صلاحیت بنده مطرح نشده بود. ممکن هم بود که صلاحیت من تأیید نشود و احتمال آن وجود داشت. قرار بود فردی برگزیده شود که تفاهم بیشتری درباره او وجود داشته باشد. من با ایشان اختلاف‌نظر نداشتم، فکر می‌کردم در مجموعه‌ای که صحبت از انقلاب اسلامی می‌کنند شاید حضور ایشان بتواند مجموعه بیشتری را همراه کند. چون نقش من بیشتر از جانب جبهه پایداری بود و این جبهه فقط جبهه مدافع انقلاب اسلامی نمی‌شد و جریان‌های دیگری هم بودند چه دانشجو، چه غیر دانشجو که تمایلشان به جناب آقای دکتر جلیلی بیشتر بود.

**درباره من در صحن شورای نگهبان رأی‌گیری نشد، ولی اگر می‌شد شاید رأی می‌آوردم شاید هم نه.

** پدرم گاهی ایران می‌آیند و من می‌بینمشان.

**وقتی برای کارهای تبلیغاتی جلیل به کرمانشاه رفته بودم؛ یکی از مسئولان ستاد یکی از کاندیداها به من گفت ما اینجا تابه‌حال ١٥ میلیارد تومان خرج کرده‌ایم، اما هزینه‌ای که ستاد دکتر جلیلی در آنجا کرده بود به ١٠ میلیون تومان هم نمی‌رسید. دفاتر ستاد‌ها هم جالب بود؛ دو نفر از کاندیدا‌ها شیک‌ترین ساختمان‌های شهر را کرایه کرده بودند و دفتر ستاد آقای دکتر جلیلی مثلا در یک مغازه مکانیکی بود.

**متأسفانه در فاصله سال ٨٩ تا ٩١ شاهد یک نوع دعوا و نزاع بین قوای مملکت بودیم که باعث شد بخشی از سرمایه اجتماعی حاصل‌شده از بین برود. وقتی مردم دعوای رئیس‌جمهور و قوه قضائیه و مجلس را دیدند باعث شد از سه گروه مکدر بشوند و نظرشان تغییر کند. آن چیزی که مهم‌ترین مؤلفه در انتخابات ٩٢ بود این بود که اکثریت مردم به دنبال نوعی آرامش و ثبات در کشور می‌گشتند.

**من برنامه خاصی برای انتخابات مجلس و انتخاباتی دیگر ندارم.


کنایه کی روش به رحمتی: هرکس از بعد شخصیتی مردود شود هیچ شانسی با من ندارد!

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری میزان، درخشش مهدی رحمتی در دیدارهای اخیر استقلال باعث شده تا رسانه‌ها و هواداران استقلال خواهان حضور شماره یک این تیم در تیم ملی شوند.

کارلوس کی روش، سرمربی تیم ملی درباره شانس مجدد رحمتی برای حضور در جمع شاگردانش گفت: معیار انتخابهای من همیشه بنا بر دو مطلب اصلی بوده است: 1- شخصیت 2- استعداد

1- افرادی که از بعد شخصیتی مردود شوند هیچ شانسی با من ندارند، حتی اگر درون زمین استعدادشان را نشان دهند.

2- متاسفانه انتخاب اسدی در فدراسیون فوتبال نیز بنابر معیار شخصیت و استعداد نبوده است. انتخاب وی هدیه ای در تاریکی بوده است.


مرتضی حسینی مجری تلویزیون: بدترین شایعه این بود که من هم به همراه برادرم محمد از ایران رفته‌ام

باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: 3 سال است از شبکه‌های ماهواره‌ای پیشنهاد برنامه‌ دارم ولی به خاطر مردم و کشورم این پیشنهادها را رد می‌کنم.

مرتضی حسینی در ششم شهریور سال 1352 در محله شهر ری تهران متولد شد. وی اجرای برنامه‌هایی چون مسیر طلایی، با طراوات و... را در کارنامه خود دارد. گفتگو‌ی ما را با این مجری تلویزیونی می‌خوانید:



سین: دوران کودکیتون چگونه گذشت؟

جیم: سال 1352 در محله شهر ری تهران متولد شدم. 8 برادر و 3 خواهر هستیم. دوران کودکی‌ام بیشتر با برادر‌هایم گذشت. با جوراب‌هایم توپ درست و با آن فوتبال بازی می‌کردیم. دوران بسیار خوب و شیرینی بود.


سین: خاطره‌ای از دوران کودکیتون برامون تعریف کنید؟

جیم: ما 8 برادر شیطون بودیم. یادم هست وقتی کوچکتر بودم با برادر‌هایم فوتبال بازی می‌کردیم، توپ‌مان به خانه همسایه افتاد. چون من از آن‌ها کوچکتر بودم، برادر‌هایم طنابی به کمرم بستند که توپ را بیاورم. اما وقتی خواستم توپ را بردارم، آن همسایه به حیاط آمد و برادرهایم ترسیدند و فرار کردند.

من هم با دیدن آن همسایه کلی گریه کردم. همسایه با دیدن اشک‌های من، من را به پیش مادرم برد و قضیه را تعریف و کلی با مادرم خندیدند.


سین: رویای کودکی شما چه بود؟

جیم: من همیشه در رؤیاهام می‌دیدم که پرواز می‌کنم و این رؤیا، تا سن 18 سالگی ادامه داشت و شاید علت آن علاوه بر دوست داشتن پرواز، بلند پرواز‌ی‌هایم است. من از 8 سالگی به اطرافیانم می‌گفتم به تلویزیون می‌روم که این رؤیا تحقق پیدا کرد.


سین: اجرا را از چه زمانی شروع کردین؟

جیم: از سال 1372 با برنامه‌های کوتاه طنز و یک برنامه با نام «نیم نگاه» شروع کردم. اما به طور حرفه‌ای اجرا را در سال 1375 به همراه استاد رسول نجفیان و مرحوم حسین اسکندری و الهام صفوی‌زاده و خانم شفیعی شروع کردم که ما پنج نفر بودیم و من مجری ثابت برنامه بودم و بقیه مجریان متغیر بودند، تهیه‌کننده‌های برنامه فرید نیک‌خواه و نادر کریمان بودند.


سین: بهترین خاطره شما از اجرا؟

جیم: اولین بار در رادیو یک شعر خواندم که این بود: «سلام؛ توپ یأس رو شوتش کن، دریبل کن همه غم‌ها را» وقتی من این شعر رو با آهنگ‌ بندری خواندم، صدابردار هم فکر کرده بود شعر است و صدایم را ضبط کرد. بعد از اتمام کار در راه برگشت به خانه در تاکسی صدای خودم را از رادیو شنیدم به راننده تاکسی گفتم که این صدای من است اما باورش نمی‌شد. وقتی صدایم را از رادیو شنیدم، بسیار ذوق زده شده بودم.


سین: توصیه شما به مجریان جوان؟

جیم: توصیه من به مجریان جوان این است که موقعیت و جایگاه خود را به خوبی بشناسند و بدانند آنتنی که در دست دارند یک اتفاق نادر است و قدر این فرصت را بدانند که می‌توانند از این طریق با مردم صحبت کنند.


سین: شاخصه و ویژگی مجری موفق؟

جیم: ویژگی مجری موفق مردمی بودن است و این که در زمینه‌های مختلف مطالعه داشته باشد. وقتی مجری اطلاعات بالایی داشته باشد، بهتر مشکلات را متوجه می‌شود و بهتر می‌تواند نماینده خوبی از طرف مردم در رسانه‌ ملی باشد.


سین: دوست داشتید مجری چه برنامه‌ای باشید که تا به حال نبودید؟

جیم: دوست دارم برنامه‌ای اجرا کنم و در آن میزبان مردمی باشم که دلشکسته، گرفتار و... هستند و آن‌ها را شاد کنم و همچنین مجری برنامه کودک باشم چون این توانایی را در خود می‌بینم که بچه‌ها را شاد کنم.


سین: با اینکه خودتان از مجریان تلویزیون هستید، اجرای کدام یک از همکارانتان را می‌پسندید؟

جیم: من اجرای تمامی همکارانم را دوست دارم. سالیان زیادی است که در تلویزیون اجرا می‌کنم و از هر کدام آن‌ها نکات بسیاری یاد گرفتم.


سین: شما برنامه «باطراوت» را به همراه برادرتان اجرا می‌کنید. حس و حال شما از اجرای این برنامه؟

جیم: حس خوبیه، بعد از مسابقه مسیر طلایی این دومین برنامه‌ای است که به همراه او برنامه اجرا می‌کنم.


سین: اگر مجری نمی‌شدید، دوست داشتید چکاره شوید؟

جیم: معلم


سین: برخورد مردم با شما چگونه است؟

جیم: خیلی خوب، مردم به من و خانواده‌ام خیلی محبت دارند. همیشه به مردم بدهکارم، سه سال است از شبکه‌های ماهواره‌ای پیشنهاد برنامه دارم، ولی به عشق مردم و کشورم این پیشنهاد‌ها را رد می‌کنم.


سین: چند تا بچه دارید؟ آیا دوست دارید حرفه شما را دنبال کنند؟

جیم: یک پسر 11 ساله و یک دختر 6 ماهه دارم. دوست دارم فرزندانم در هر کاری که علاقه‌مند هستند، فعالیت‌ کنند. من همیشه به لذت فرزندانم فکر می‌کنم.


سین: چه چیزی شما را ناراحت می‌کند؟

جیم: قضاوت‌های بی‌جا. ای کاش یاد بگیریم همدیگر را با هر اشکالی که داریم بپذیریم.


سین: چقدر اهل مطالعه هستید؟

جیم: کتاب‌های مثنوی معنوی مولانا، دیوان حافظ، بوستان و گلستان سعدی برای رشد و تفکر آدمی بسیار بی‌نظیر است.


سین: آشپزی بلدید؟

جیم: آشپزیم خوب نیست. فقط نیمرو می‌توانم درست کنم.


سین: به خوانندگی علاقه دارید؟

جیم: خوانندگی تخصص می‌خواهد که من تخصص این کار را ندارم. من برای شاد کردن مردم در برنامه‌هایم می‌خوانم.


سین: اهل مسافرت هستید؟ دوست دارید به کجای ایران سفر کنید؟

جیم: بله. من به همه جای ایران سفر کرده‌ام.


سین: در شبکه‌های اجتماعی حضور دارید؟

جیم: خیلی کم. چون وقتش را ندارم.


سین: بدترین شایعه‌ای که از خودتون شنیده‌اید؟

جیم: بدترین شایعه‌ای که از من منتشر شده، این بود که من هم به همراه برادرم محمد از ایران رفته‌ام.


سین: چقدر اهل موسیقی هستید؟ چه سبکی از موسیقی را گوش می‌کنید؟

جیم: سبک سنتی را بیشتر می‌پسندم. من هر روز موسیقی گوش می‌کنم.


سین: کلام پایانی؟

جیم: دل در بر من گمشده تهمت به که بندم/ غیر از تو کسی راه در این خانه ندارد



منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار